Aquest cop, farem el campament en unes entrades que fa el mar cap a dins la terra.
En el bàltic la salinitat és molt baixa i hi trobem la presència de peixos d'aigua dolça.
La salinitat de la Bàltica és molt baixa comparada amb la d'altres mars o oceans; de fet, es pot considerar intermèdia entre l'aigua dolça i la salada. Aquest fet s'explica per la seva alta latitud (no pateix gaire evaporació), combinada amb una gran aportació d'aigua dolça per part de molts rius, que per culpa de la ja esmentada estretor de la seva comunicació amb l'oceà és molt difícil d'evacuar i renovar amb aigua salada. Aquesta baixa salinitat té unes fortes implicacions biològiques, amb moltes espècies que són diferents de les seves homòlogues en altres mars.
Estem aprop de la sortida cap al mar més obert.... Avui 14 de juliol del 2015 aprofitarem la tarda per navegar cap a dins, on l'aigua li guanya lloc a la terra.
Ahir al vespre vaig tinguer un cop de sort, vaig pescar 2 lluços de riu. El primer se'm va escapar, ja que el fil era molt prim, però el segon vaig tenir més cura i vaig aconseguir treure'l de l'aigua.
El lluç també va tenir un cop de sort, ja que teníem el sopar fet, a més era una mica gran per 2 persones, i el varem tornar al seu medi.
Lluç de riu.-Peix de l’ordre dels clupeïformes, de la família dels esòcids, d’uns 30-70 cm de llargada que té el cos allargat i recobert de fines escates, una sola aleta dorsal, situada molt endarrere, les ventrals en posició abdominal i el musell gros, llarg i deprimit, amb la boca armada de fortes dents.Habita a les aigües dolces, on es nodreix de peixos, granotes, serps d’aigua, petits mamífers, etc. Originari de l’Europa central i de l’occidental.
És 15 de Juliol, el dia s'ha llevat espectacular, sortirem a navegar a vista. Un dels únics banyets que farem al bàltic, el dia convida, l'aigua és transparent, i no hi ha presencia de meduses.
Les aigües més interiors tenen més semblança a un llac, que al mar, i les meduses ens han fet repensar uns quants banys.
Avui el sol pica, la temperatura és un altre factor important a l'hora de prendre un banyet, tot està alineat, no podem deixar perdre aquesta ocasió.
Uuuaaaauu, l'aigua està freda.
Ens recorda a l'aigua d'una riera a principi de temporada, està fresca, fresca.
Hi han uns quants núvols que ens ronden, però a hores d'ara ja hi estem acostumats, i per fer fotos són genials.
Sortim a mar obert, aquí ja no tenim la protecció d'altres illes i es nota. El mar està una mica més mogudet i el vent del sud agafa embranzida.
A l'última illa hi trobem un senyal lluminós. No sabem si el vent pujarà gaire més i per curar-nos amb salut, no hi farem una llarga estada.
Ens dirigim cap a la costa. Per aquesta zona comencen a veure més presència de velers.
Aprofitem per parar a fer unes fotos, a algunes de les formacions rocoses que trobem pel nostre camí.
Decidim que ens arriscarem a l'hora de tornar, ens volem inventar un recorregut, però no acabem de veure clar si podrem travessar. Portem un iPad i podem consultar el googlearth, però no tenim prou definició per poder saber si es pot travessar navegant.
Un bon lloc per dinar i per prendre el solet.
Sí està molt bé, però va passant l'estona i millor que enpreguem la ruta.
Si la ruta, la podem tancar sortirien unes 4 horetes, més o menys, però sí tinguéssim que tornar a desfer el tros que hem fet, la cosa es podria allargar força
El cercle es comença a tancar, no tenim cap referencia visual, i la cosa serà una mica qüestió de sort.
Arribem al lloc on teníem dubtes amb l'imatge de iPad, el canyís ens barra el pas, però sempre trobem un pas per on els nostres kaiacs poden travessar.
Comencem a veure la llum, sembla que aconseguirem el nostre objectiu, i la veritat és que ens faria molta mandra, tinguer que desfer el camí recorregut, això ens portaria unes quantes hores.
Eureka ho hem aconseguit, ahir a la tarda quan varem fer un recorregut cap a l'interior, varem acabar prop d'un lloc on divisavem unes xemeneies, i és aquí on hem arribat. Amb una mica més de mitja hora, ja serem al punt de sortida.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada