divendres, 29 de gener del 2016
dissabte, 23 de gener del 2016
(Catalunya).Travessa Cala Montgó/Cala Pedrosa/Estartit/Illes Medes/Cala Montgó.
La Cala Viuda
Es considera una àrea d'especial interès biològic submarí. El fons sorrenc permet el creixement de prats submarins de Posidonia oceanica, font important de productivitat. Les múltiples coves del fons de les illes permeten el desenvolupament de corall vermell, extret durant molts anys i actualment en franca recessió, fet que n'impedeix qualsevol extracció sota pena de sanció.
Via de la cara oest (80 mts, IV+)
Aquesta recomanació potser em costarà acabar a la presó perquè qualsevol activitat desenvolupada a les Illes Medes està completament prohibida, inclosa l’escalada. La protecció practicada a través de la normativa del recentment creat Parc Natural del Montgrí – Illes Medes ha convertit a aquests illots en quelcom abastable únicament en somnis. Malgrat tot, el fet que actualment estigui prohibit escalar-hi no vol dir que aquesta restricció hagi de durar per sempre i a més, això no evita que hi hagi una realitat: que al Carall Bernat hi ha vies d’escalada. Per tant, serveixi com a mínim aquesta recomanació per evitar que aquesta via caigui en l’oblit i així potser en un futur es pugui tornar a veure gent escalant aquesta torre que emergeix de les profunditats del mar.
Vaig sentir en alguna ocasió que el primer a pujar-hi va ser l’Estasen a l’any 1938 per la cara de mar obert (E) i cal dir que no seria molt agosarat afirmar-ho deguda a l’atracció que emet aquesta piràmide observada des de qualsevol punt. Aquesta cara est és potser la més ajaguda i la que tindria més números per convertir-se en la via pionera de la roca.

Ròssec o bou
La bateria que s’obre ara a les visites turístiques va ser construïda a les darreries dels anys quaranta del segle XX en el marc del Pla defensiu desenvolupat per la Comissió Mixta d’Artillat del golf de Roses. Forma part d’una de les quatre bateries que defensaven aquesta àrea. La bateria es troba dividida en dues seccions, cadascuna de les quals formada per dos búnquers situats simètricament a llevant i a ponent i orientats a nord i a nord-est. El búnquer de l’extrem de ponent contenia un niu de metralladores que dominava la badia de la Clota, la qual, abans de la construcció del port, era recer natural de vaixells i embarcacions.
Ruta vista desde el Google Earth/ tram illes Medes en direcció Nord.